Potala, o.p.s.

Aktuální informace z oblasti postižené zemětřesením z 31.5.2010

Další silný otřes zasáhl oblast Jušu.

V sobotu 29 května byl další otřes o síle 5,4 stupně s epicentrem 60 km od Jiegu. Naštěstí, v této chvíli neexistují žádné oběti. Mnoho budov poškozených zemětřesením ze dne 14. dubna se zhroutilo. Od tohoto data do 27. května bylo podle úřadu vykonávajícího dohled zemětřesení v dané oblasti zaznamenáno 1.868 zemětřesení a 15 z nich o síle větší než 3 stupně.

ASIA v Jiegu pokračuje s předáváním pomoci pro základní školu třetího distriktu Jušu

ASIA pokračuje ve své práci v Jušu. Dnes bylo předáno posledních 55 stanů učitelům a bylo dodáno 22.500 kilogramů tsampy. V nadcházejících dnech bude doručeno máslo aby v rámci obědů dostali žáci školy odpovídající výživu.

Od 20.května do 20.června bude škola uzavřena, což umožní učitelům a rodinám žáků sbírat housenky s cizopasníky. Tyto jsou používány v tradičním tibetském a čínském lékařství a jsou po celé Tibetské náhorní plošině velmi dobrým zdrojem výdělku. Po opětovném otevření školy bude snaha obnovit všechny třídy všech stupňů, od prvního do šestého. Během první fáze, se očekává návrat 1500 žáků do školy s postupným navyšováním do počtu 3,100 žáků (počet žáků, kteří navštěvovali školu před zemětřesením).